Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със заключването на вратата!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от goro
    Аз също имам проблеми с вратите,но са малко по-различни.Преднага врата от страната на шофьора не ми се отваря отвън,а само отвътре!!! Какъв може да е проблема?Разправяха ми,че нещо може да се е прецакало по механизмите,но не още не съм махал кората на вратата за да проверя.Колата е с централно заключване,свързано към алармата и всичко си бачка,вратите се отключват веднага.Моля,ако някой има впечатления от подобен проблем,да ги сподели,защото ми е доста неприятно да не ми се отваря вратата отвън.
    Аз имах подобен проблем и при мен поне се дължеше на следното:

Дръжката отвън като я дръпнеш (вдигнеш) се накланя едно лостче (явява се като част от дръжката, продължение отвътре). Това лостче натиска един дълъг лост и така отваря вратата. Е този дълъг лост се беше огънал и просто не се задейства механизъма за отваряне. Като го огънах (не към външната ламарина на вратата, а навътре към кората на вратата) и заспаха нещата.

Май много неясно се получи, не ме бива много по обясненията, ама ако не си разбрал ще се постарая да обясня.

П.П. Налага се да се свали кората на вратат за тази процедура, по мое мнение може да мине и без после да се сваля дръжката отвън.
    Alfa 155 1.8 TS 8V - ex
    Alfa 156 1.8

Comment

Първоначално публикувано от nick
      Първоначално публикувано от goro
      Аз също имам проблеми с вратите,но са малко по-различни.Преднага врата от страната на шофьора не ми се отваря отвън,а само отвътре!!! Какъв може да е проблема?Разправяха ми,че нещо може да се е прецакало по механизмите,но не още не съм махал кората на вратата за да проверя.Колата е с централно заключване,свързано към алармата и всичко си бачка,вратите се отключват веднага.Моля,ако някой има впечатления от подобен проблем,да ги сподели,защото ми е доста неприятно да не ми се отваря вратата отвън.
      Аз имах подобен проблем и при мен поне се дължеше на следното:

Дръжката отвън като я дръпнеш (вдигнеш) се накланя едно лостче (явява се като част от дръжката, продължение отвътре). Това лостче натиска един дълъг лост и така отваря вратата. Е този дълъг лост се беше огънал и просто не се задейства механизъма за отваряне. Като го огънах (не към външната ламарина на вратата, а навътре към кората на вратата) и заспаха нещата.

Май много неясно се получи, не ме бива много по обясненията, ама ако не си разбрал ще се постарая да обясня.

П.П. Налага се да се свали кората на вратат за тази процедура, по мое мнение може да мине и без после да се сваля дръжката отвън.
      Благодаря за помощта,когато имам време ще се заема и ще видя какво е положението.
      Alfa Romeo 146 1.6 Boxer '95

Comment

така-да кажа и аз нещо-когато купих моята 145ца се отключваше само шоферската врата,но в големия студ и тя се прецака-както каза колегата по горе самия патронник е много гадно направен-с 2шипчета който се чупят много лесно особенно в студа.Пробвах какво ли не болтче да завия и да му одрежа главата-тц не става,отидох да ги запоят-било от някакъв метал който не се запоявал?!и почнах да търся по автоморгите-тц нема никъде,обадих се в динекспрес-нямали но щели да поръчат от италия и не се знаело колко време ще отнеме тая операция а на мене колата отключена!сложих има по една майна и аларма с централно-от тогава несъм имал проблеми-така че успех в търсенето, а ако не намерите-казах ви варианта
        155 1.7ts... 146 1.9jtd...155 Q4...156 1.9jtd Q4